Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

ΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ




Αναδημοσίευση www.localit.gr

Το Peterborough βρίσκεται στην Ανατολική Αγγλία και διοικητικά ανήκει στη κομητεία του Cambridgeshire. Από το 2006, στην πόλη του Peterborough δραστηριοποιείται το «Δίκτυο για την Καταπολέμηση της Φτώχειας».
Το δίκτυο αποτελεί μία τοπική πρωτοβουλία, που ήρθε σαν αποτέλεσμα των δράσεων της ειδικής ομάδας ενάντια στη φτώχεια, που είχε συστήσει ο πρώην δήμαρχος της πόλης Paul Ayotte. Μέχρι σήμερα 60 περίπου φορείς και δεκάδες εθελοντές δραστηριοποιούνται στο πλαίσιο του δικτύου, το οποίο παράλληλα διατηρεί συνεργασίες σε πολιτικό πλαίσιο και με εκπροσώπους από άλλα επίπεδα διακυβέρνησης. Επιπλέον, το δίκτυο εμπλέκει στις δράσεις του επικεφαλής επιχειρήσεων, εκπαιδευτικούς, φορείς παροχής υγειονομικής περίθαλψης, αλλά και εκπροσώπους από μη κερδοσκοπικές και κοινοτικές οργανώσεις.
Τα μέλη του δικτύου έχουν οργανωθεί σε επτά ομάδες εργασίας και δύο επιτροπές με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής των πολιτών και την καταπολέμηση της φτώχειας.
Βασικοί τομείς των ομάδων εργασίας
Στέγαση: Ενίσχυση της τοπικής δυνατότητας παροχής στέγης σε άστεγους και άτομα με επισφαλή στέγη. Υποστήριξη της ομαλή μετάβασης των άστεγων σε σπίτια, δημιουργία καταφυγίων για μόνιμη ενοικίαση κατοικιών.
Επισιτιστική Ασφάλεια: Παροχή βραχυπρόθεσμης ανακούφισης μέσα από προγράμματα επείγοντος επισιτισμού.
Βασικές ανάγκες: Διευκόλυνση της πρόσβασης στην υγειονομική περίθαλψη και στη φροντίδα της στοματικής υγείας των ατόμων που ζουν σε συνθήκες φτώχειας.
Απασχόληση και Κατάρτιση: Στήριξη σε άτομα, μέσα από συνεχή επιμόρφωση, καθώς προετοιμάζονται για την είσοδό τους στην  απασχόληση. Διατήρηση θέσεων εργασίας σε τοπικό επίπεδο. Καλύτερη ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας σχετικά με τις  υπηρεσίες απασχόλησης και τις ευκαιρίες εκπαίδευσης.
Γείτονες σε δράση: Δημιουργία ενός κοινού οράματος και διαδικασίας για την ανάπτυξη της γειτονιάς. Ενεργή συμμετοχή και εμπλοκή ενός μεγάλου αριθμού κατοίκων της περιοχής, αλλά και των ενδιαφερόμενων φορέων, με στόχο τη βιώσιμη ανάπτυξη. Προβολή της κοινοτικής δράσης και την αλλαγή σε περιοχές που έχουν χαρακτηριστεί ως υψηλής τοπικής προτεραιότητα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου