Κυριακή, 30 Σεπτεμβρίου 2012

Η «ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ CADIZ» ΓΙΑ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗ, ΑΝΑΠΤΥΞΗ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣτην Γενική Συνέλευση του Συμβουλίου Δήμων και Περιφερειών της Ευρώπης (CEMR) συμμετείχε ο Δήμαρχος της Αθήνας Γιώργος Καμίνης

Στην 25η γενική συνέλευση του Συμβουλίου των Δήμων και των Περιφερειών της Ευρώπης (CEMR), που πραγματοποιήθηκε, από τις 26 έως τις 28 Σεπτεμβρίου 2012, στην πόλη Cadiz της Ισπανίας, συμμετείχε ο δήμαρχος Αθηναίων, κ. Γιώργος Καμίνης.
Ο κρίσιμος ρόλος που καλούνται να διαδραματίσουν οι πόλεις και οι περιφέρειες, μεσούσης της οικονομικής κρίσης, στον τομέα της κοινωνικής συνοχής, της αλληλεγγύης και της ανάπτυξης, κυριάρχησαν στη γενική συνέλευση του CEMR, στην οποία συμμετέχουν περισσότεροι από 700 εκπρόσωποι δήμων, περιφερειών και φορέων.
Στη «Διακήρυξη της Cadiz» αναφέρεται ότι ο δρόμος της καινοτομίας περνά μέσα από την Αποκέντρωση, την Ανάπτυξη, τη Δημοκρατία (3D: Decentralization, Development, Democracy) και υπογραμμίζεται η ανάγκη στενής συνεργασίας μεταξύ των πολιτικών, οικονομικών και κοινωνικών φορέων για την αναστροφή της κατάστασης, καθώς και η ανάγκη στήριξης των δήμων και των περιφερειών στην προσπάθειά τους για οικονομική σταθερότητα και κοινωνική συνοχή.  
Ο δήμαρχος Αθηναίων, κ. Γιώργος Καμίνης, στην ομιλία του αναφέρθηκε, επικαλούμενος το παράδειγμα της Αθήνας, «στις αυξημένες ανάγκες που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι πόλεις σε περιόδους κρίσης, καθώς πρέπει να διατηρήσουν αρραγή τον κοινωνικό ιστό, ανταποκρινόμενες στα διαρκώς αυξανόμενα προβλήματα κοινωνικών ομάδων που πλήττονται από την ύφεση».
Περιγράφοντας την οικονομική, πολιτική και κοινωνική κατάσταση της Ελλάδας και της πρωτεύουσας, ο δήμαρχος Αθηναίων σημείωσε ότι «η κρίση σε εθνικό επίπεδο προηγήθηκε της τοπικής», ανέφερε ότι «την ώρα που η ανεργία στη χώρα κινείται στο 23% και τα εισοδήματα φθίνουν, οι δήμοι απειλούνται με οικονομική ασφυξία, λόγω των περιστολών στην ενίσχυση από τον κρατικό προϋπολογισμό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου