Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ TOY MARCO GALDI ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΤΩΝ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


Ο Δήμαρχος Marco Galdi είναι Δικηγόρος στον Άρειο πάγο και Πανεπιστημιακός. Σε ηλικία 21 ετών αποφοίτησε από την Νομική Σχολή με άριστα. Ακολούθησε ο τίτλος του ερευνητή στο Συνταγματικό Δίκαιο στο Πανεπιστήμιο της Μπολώνια, δίδαξε μαθήματα δημοσίου δικαίου στην Ανώτατη Σχολή Δημόσιας Διοίκησης, στην Ανώτατη Σχολή του Υπουργείου Δικαιοσύνης και στα Πανεπιστήμια του Μολίζε και του Σαλάρνο όπου σήμερα είναι αναπληρωτής καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου.
Συγγραφέας πολλών επιστημονικών δημοσιεύσεων και  Δικηγόρος  ειδικός στο διοικητικό δίκαιο και ιδίως ενώπιον του Συνταγματικού Δικαστηρίου, του Συμβουλίου του Κράτους και του Ελεγκτικού Συμβουλίου.
Υπήρξε μέλος του Συμβουλίου Διοίκησης του Πανεπιστήμιου του Σαλέρνο.  Δημοτικός Σύμβουλος με την Democrazia Cristiana από το 1988 έως το 1992, υποψήφιος Δήμαρχος το 2001 με τον συνδυασμό  «Azzurri per Cava e per Alleanza Nazionale, Έκτακτος Επίτροπος για το Ερευνητικό Ινστιτούτο Καπνού υπό την εποπτεία του Υπουργείου για τις Αγροτικές Πολιτικές και τα Δάση, Υποψήφιος Γερουσιαστής με τον συνδυασμό του U.D.C.  το 2005, Διευθυντής αρκετών κοινοτικών προγραμμάτων και, τέλος Γενικός Διευθυντής της Επαρχίας του Σαλέρνο και επικεφαλής του Γραφείου του Προέδρου της Επαρχίας.
Στο πλαίσιο της κοινωνικής και πολιτιστικής δράσης  υπήρξε επισκοπικός αντιπρόσωπος για το ποιμαντικός και κοινωνικό έργο της Επισκοπής του Αmalfi-Cava di Tirreni, Πρόεδρος και Γραμματέας του Κέντρου Σπουδών και  Δημοσιολογικών Ερευνών, Πρόεδρος  του Ιδρύματος «Lectura Dantis Metelliana

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου