Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

MARIA SANTOS GORROSTIETA: Η ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ, ΗΡΩΪΔΑ ΤΟΥ 21ου ΑΙΩΝΑ



Αναδημοσίευση από www.localit.gr
 
Η μάχη που έδωσε εναντίον των καρτέλ ναρκωτικών στο Μεξικό και ιδιαίτερα στην πόλη Tiquicheo όπου διετέλεσε δήμαρχος,  ήταν άνιση για τη Maria Santos Gorrostieta. Όπως μεταδίδουν διεθνή πρακτορεία βρέθηκε νεκρή και κακοποιημένη σε ερημική τοποθεσία.
Η Gorrostieta μητέρα τριών παιδιών έχει χαρακτηριστεί ως «η ηρωίδα του 21ου αιώνα» καθώς έδινε σκληρή μάχη εναντίον των καρτέλ ναρκωτικών της χώρας της. Η 36χρονη γυναίκα αν και είχε δεχθεί άλλες δύο φορές δολοφονική επίθεση είχε καταφέρει να επιζήσει.
Ωστόσο στις αρχές του Νοεμβρίου, η γυναίκα ενώ πήγαινε την κόρη της στο σχολείο,  μέλη των τοπικών καρτέλ ναρκωτικών της έστησαν ενέδρα στην περιοχή Morelia και απειλούσαν να πάρουν την μικρή.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Universal, μάρτυρες άκουσαν την άτυχη γυναίκα να τους εκλιπαρεί να μην πάρουν το παιδί και υποστήριξαν ότι για να το σώσει, μπήκε οικειοθελώς η ίδια στο αυτοκίνητο των κακοποιών.
Η 36χρονη η οποία είχε εκλεγεί δήμαρχος στο 2008 βασανίστηκε και εκτελέστηκε. Η δολοφονία της έχει συγκλονίσει την παγκόσμια κοινή γνώμη. Η άτυχη γυναίκα παρά το γεγονός ότι, είχε δεχθεί και άλλες δολοφονικές επιθέσεις το 2011 αποφάσισε να κυκλοφορεί χωρίς αστυνομική συνοδεία.
Η Gorrostieta άφησε πίσω της δύο γιους και μία κόρη και τον δεύτερο της σύζυγό. Ο πρώτος σύζυγος της είχε χάσει τη ζωή του κατά τη διάρκεια της πρώτης δολοφονικής επίθεσης που είχε δεχθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου