Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

ΛΑΡΙΣΑ: ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΛΑΧΑΝΟΚΗΠΟΥ



Αναδημοσίευση από www.localit.gr

Σε  εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες για την  ολοκλήρωση των υποδομών που χρειάζονται για τη λειτουργία του Δημοτικού Λαχανόκηπου στη συνοικία της Νέας Πολιτείας στη  Λάρισα. Ο χώρος ,  έκτασης 20 στρεμμάτων, περιφράχθηκε και χωρίστηκε  ήδη  σε τεμάχια των 50 τ.μ το καθένα,  ενώ δημιουργήθηκαν ξεχωριστά τετράγωνα και διάδρομοι προσέγγισης. Σύντομα θα ολοκληρωθεί και το σύστημα αποχέτευσης και ύδρευσης με σωλήνες και ξεχωριστές παροχές για κάθε τεμάχιο.  Προτεραιότητα  στο συγκεκριμένο πρόγραμμα έχουν οι νέοι άνεργοι της Λάρισας, και ακολούθως σχολεία και ΚΑΠΗ.  Όπως έγινε γνωστό από το Δήμο Λαρισαίων, στις 20 Ιανουαρίου ολοκληρώθηκε η υποβολή αιτήσεων, και η κατάθεση των απαραίτητων δικαιολογητικών( πιστοποιητικό εντοπιότητας, κάρτα ανεργίας, πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, εκκαθαριστικό φορολογικής δήλωσης και φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας).
Ο κανονισμός λειτουργίας , προβλέπει δωρεάν διετή παραχώρηση των αγροτεμαχίων, με την υποχρέωση  διάθεσης του 10% της παραγωγής στο Κοινωνικό Παντοπωλείου του Δήμου για τις ανάγκες των απόρων  Λαρισαίων, και προϋπόθεση τη  βιολογική καλλιέργεια των λαχανικών και κηπευτικών προϊόντων.
Μέρος του υπό ίδρυση  δημοτικού λαχανόκηπου, έκτασης 200 τ.μ ,θα  παραχωρηθεί  στις σχολικές κοινότητες της πόλης  για εκπαιδευτικούς σκοπούς. Ανάλογη δυνατότητα θα παρασχεθεί και στα ΚΑΠΗ της πόλης.
Ο Δήμος Λαρισαίων σχεδιάζει  επίσης ,σε δεύτερη φάση και εφόσον εκδηλωθεί ενδιαφέρον να επεκτείνει το εγχείρημα, διαθέτοντας ανάλογους χώρους-έναντι συμβολικού ενοικίου- και σε κατοίκους της πόλης που θέλουν να καλλιεργούν οι ίδιοι τα λαχανικά τους αλλά δεν διαθέτουν δικό τους  χώρο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου